1 op 1 Coaching met Remy van Gelder

Haal het beste uit jezelf!

Doelen

Persoonlijke coaching is bijzonder geschikt om je persoonlijke doelen te realiseren

Life coaching

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Life coaching stelt je in staat vorm te geven aan de kwaliteit van je leven en je persoonlijke ontwikkeling

Stress Management

Helpt je om vanuit innerlijke rust en balans te vinden temidden van de hectiek van werk- en leven

Levens(loop)baan en talentontwikkeling

Komt in contact met je talenten en drijfveren en neem de regie over je (levens)loopbaan.

 Heb je het gevoel dat het tijd is voor verandering in je leven, maar weet je niet precies hoe?  

Met behulp van individuele coaching kun je aan je persoonlijke doelen werken.  Coaching helpt je om je duurzaam en diepgaand te blijven ontwikkelen en je potentieel en kwaliteiten optimaal in te zetten.    

Wat kun je met coaching?

Het gevoel dat er meer in zit

Je hebt het gevoel dat er meer in je zit en dat je kwaliteiten en sterke kanten onvoldoende tot hun recht komen. Coaching helpt je om meer zicht te krijgen op je kwaliteiten en sterken kanten en wat je echt wilt. Je leert hoe je je kwaliteiten het beste kunt inzetten.  Coaching kan ook heel behulpzaam zijn om de volgende stap in je loopbaan te bepalen.

Effectiever omgaan met concrete situaties

Mogelijk zijn er concrete situaties waarin je effectiever zou willen functioneren. Je leert om binnen je eigen context belemmeringen hanteerbaar te maken en krachtgericht te reageren op uitdagende situaties.  

Innerlijke rust, ontspanning en balans

De hectiek van het leven kan ervoor zorgen dat we onszelf voorbij lopen en dat we veel rust en stress kunnen ervaren. In een persoonlijk coachtraject kun je leren om meer innerlijke rust en balans te ervaren in je leven. Je krijgt meer zicht op gevoeligheden, energiebronnen en leert hoe je effectief omgaat met stressbronnen.

Meer flow ervaren

Je potentieel kan worden belemmerd door overtuigingen of gewoontepatronen die je verhinderen om te doen wat je graag wilt. In de coaching verkennen we hoe je je eigen flow belemmert en kijken naar je positieve krachten die je kunt inzetten.  

Meer over coaching door Remy van Gelder

Ik maak gebruik van verschillende coachtechnieken die hun waarde in de praktijk hebben bewezen. Vertrekpunten van waaruit ik werk zijn de positieve psychologie en systemisch werken. In het coachtraject kijken we naar wat jij nodig hebt om je doelen te bereiken. lees rechts meer over de  verschillende bouwstenen van mijn coachaanpak. Afhankelijk van jouw situatie kijken we naar welke bouwstenen goed aansluiten. 

Positieve psychologie

Kern van de positieve psychologie is een verschuiving van een probleem gerichte benadering naar een benadering van mensen waarbij de kracht of de sterke kanten centraal staan. Kern van deze benadering is te kijken naar wat mensen echt gelukkig maakt en hoe je je kwaliteiten kunt inzetten bij het omgaan met uitdagingen.

Krachtgericht coachen

Gaat uit van de positieve psychologie en helpt de coachee om de eigen kracht aan te boren en eventuele obstakels hanteerbaar te maken. Doel van de coach is dat de coachee zelfsturend en autonoom wordt in het gebruiken van de eigen kracht om zo meer flow te ervaren.

Zijnsgericht coachen

Zijnsgericht coachen helpt coachees om zich bewuster te worden van hun authentieke kern en is gebasseerd op psychologische theorie en hersenonderzoek. Je wordt je bewuster van ineffectief gedrag en leert om vanuit je kern je zelfsturend vermogen aan te spreken. Hierdoor ben je in staat om keuzes te maken die bij je passen en op een meer bewuste en eigen manier te handelen in werk, studie en privé situaties .

Mindfulness

Een krachtige techniek die kan helpen om meer innerlijke rust en focus te ervaren en bewuster en meer in balans te leven. Remy van Gelder is naast coach ook gecertificeerd mindfulnesstrainer.

Persoonlijke effectiviteit en communicatie

Door mijn achtergrond als communicatietrainer kan ik coachees helpen om effectiever te communiceren in uiteenlopende en uitdagende situaties.  Hierbij maak ik onder meer gebruik van verbindende- of geweldloze communicatie.

ACT

Acceptance en Commitment Training is zeer effectief om coachess te helpen een waardevol leven te leiden. ACT helpt je om te kiezen voor wat je echt belangrijk vindt en om op een heel flexibele manier om te gaan met obstakels die je tegen kunt komen.  

Systemisch werken

Binnen elk systeem (familie, organisatie, team) gelden bepaalde wetten, die gebaseerd zijn op universele wetmatigheden. Met systemisch werken krijg je meer inzicht in de systemen waar je deel van uitmaakt en kunnen blokkades zichtbaar en hersteld worden.

Coaching on the job

Zeer effectieve coachvorm waarbij ik de coaching toepas bij jou op de werkvloer en je inzichten gelijk in de praktijk toepast. Lees meer over coaching on the job.

Mijn benadering

Van mijn coachees krijg ik terug dat ik snel een veilige en vertrouwde omgeving creëer en contact maak met een diepere laag. Hierdoor ben je in staat om snel inzicht te krijgen en concrete stappen te zetten. 

Mijn aanpak is verder no-nonsense en praktisch en we kijken naar wat je nodig hebt om je doelen te realiseren. 

Hoe het werkt?

Kennismaken

Voor het coachtraject is het belangrijk dat we een klik hebben. Neem vrijblijvend contact met me op om kennis te maken en te ontdekken of mijn manier van coachen bij je past.

i

Het coachplan

Wanneer er een klik is dan gaan we aan de slag met het maken van een coachplan. We staan stil bij wat je echt belangrijk vindt , je beschrijft je doelen en we kijken  naar wat er nodig is om je doelen te bereiken. Het plan vormt het kompas tijdens het coachtraject.

Je doelen bereiken

Vervolgens gaan we gericht aan de slag met het bereiken van je coachdoelen. 

Contact met Remy van Gelder