Supervisie

Toe aan een volgende stap in je professionele ontwikkeling? 

Supervisie is een krachtige benadering en methode voor de ontwikkeling van professionals in hun eigen vakgebied. Het helpt je om verder te komen met lastige vraagstukken in je werk en om onafhankelijk, afgestemd en kritisch te kunnen handelen en te leren van je ervaringen.

Vooral voor mensen die met mensen werken. Het is voor professionals die op zoek zijn naar oplossingen op de korte termijn, maar die ook op de langere termijn hun eigen zelfsturend vermogen willen  vergroten. 

Wanneer supervisie?

Aan de slag met concrete uitdagende werksituaties

Met supervisie krijg je meer inzicht in concrete situaties op het werk, bijvoorbeeld het contact met klanten of het contact met collega’s. Door te reflecteren op de situatie, de werkcontext en je eigen handelen ben je in staat om effectiever met de situatie om te gaan.

Je manier van leidinggeven

Supervisie is heel geschikt om te reflecteren op je manier van leiding geven en je leiderschap duurzaam te verbeteren.

Individueel of in een groep?

Je kunt de sessies individueel volgen, maar we begeleiden ook groepen tot max. 4 supervisanten.

Opzet van een traject

De supervisor begeleidt je afhankelijk van het vraagstuk dat jij inbrengt en stemt zich af of jouw behoefte en het soort werk dat je doet. De supervisor creëert een krachtige leeromgeving waardoor je in staat bent om concrete stappen te zetten. 

Doelgroep

Iedereen die met mensen werkt en bereid is om te reflecteren op het eigen handelen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan docenten, hulpverleners, managers en andere contactberoepen.

Doel

Het belangrijkste doel van supervisie is dat je meer leert over je eigen functioneren en hierdoor beter tot je recht komt in je werk.

Perspectief

Supervisie is een heel persoonlijk leertraject. De supervisor leert je om vanuit een ruimer perspectief naar jezelf te kijken en gaandeweg verbeter je hierdoor je stijl van werken. 

Kennismaken  

Weten of supervisie iets voor je is en een keer vrijblijvend kennis maken? Neem contact op met Remy van Gelder van bureau van Gelder.

 

Supervisie

Praktisch

Maak een afspraak voor een intake

In het intake-gesprek kijken we naar wat belangrijk voor je is en formuleren we samen een duidelijke supervisie-vraag.

i

Sessies

 Afhankelijk van je vraag bepalen we hoeveel supervisie bijeenkomsten je nodig hebt en stellen we een supervisie-plan op met leerdoelen waar je aan wilt werken. 

 

Werk aan je doelen

Na elk gesprek maak je een reflectie-verslag dat dient als vertrekpunt voor de eerstvolgende sessie.

Tussendoor kijken we wat de supervisie je oplevert en of doelen en supervisie moeten worden aangepast.

 

 

Contact met bureau van Gelder